Open dag Landgoed Huize Bergen

21 oktober 2024

Op 27 oktober 2024 is het zover! In het kader van 80 jaar bevrijding organiseert Landgoed Huize Bergen, in samenwerking met ons, een bijzondere open dag op het landgoed in Vught. Deze samenwerking weerspiegelt onze waardering voor Charlotte van Beuningen en haar opmerkelijke maatschappelijke inzet, vooral tijdens de oorlogsjaren, toen zij eigenhandig voedselpakketten samenstelde en deze naar Kamp Vught bracht.

U bent van harte welkom op deze speciale dag in de villa Huize Bergen, gelegen aan de Glorieuxlaan 1 te Vught. Tijdens de open dag zullen verhalen over de geschiedenis van het landgoed en de nalatenschap van Charlotte van Beuningen tot leven komen. Bezoekers krijgen de unieke kans om door de villa Huize Bergen te wandelen, met speciale aandacht voor de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Er zullen aangrijpende verhalen worden verteld over Charlotte’s inzet voor de gevangenen van Kamp Vught en haar vastberadenheid om villa Huize Bergen te behouden ondanks de Duitse bezetting. Daarnaast zullen wij als woonstichting laten zien hoe wij haar gedachtegoed tot op de dag van vandaag voortzetten.

De villa is vanaf 11:00 uur vrij toegankelijk. Er zijn drie rondleidingen, die worden verzorgd door de erfgoedbewaker. Deze starten om 11:00 uur, 12:30 uur en 14:00 uur. Elke rondleiding duurt ongeveer één uur. Bezoekers kunnen bovendien op eigen initiatief genieten van een kopje koffie met gebak in het restaurant of op het overdekte terras.

We hopen u op deze betekenisvolle dag te mogen verwelkomen!